Startende ondernemer

Een bedrijf begint met een idee. Dit idee hoeft niet complex te zijn, maar er is altijd een idee. Het is van belang om dit idee zo goed mogelijk uit te werken. Door eerst een ondernemingsplan te schrijven, kun je jouw idee uitwerken tot een plan. Ook kan het belangrijk zijn om marktonderzoek te doen. Zonder vraag naar jouw product of dienst, is er geen succesvol bedrijf.
Een ondernemingsplan kan ook nodig zijn voor het verkrijgen van startkapitaal voor jouw bedrijf. Het plan kan mogelijke financierders overtuigen in jouw bedrijf te investeren. En bij een goed plan hoort natuurlijk ook een goede naam voor jouw bedrijf. En denk ook aan een domeinnaam in deze digitale wereld.

Veel startende ondernemers kiezen voor het oprichten van een eenmanszaak. Niet zo gek, want na een bezoekje aan de Kamer van Koophandel, ben je al gestart. Inderdaad erg gemakkelijk. Je kunt ook voor een andere rechtsvorm (= de juridische vorm van het bedrijf) kiezen of voor een samenwerkingsverband. Welke keuze is dan de beste voor jouw of jullie bedrijf? De keuze van een rechtsvorm is een zeer belangrijke keuze. De verschillen tussen rechtsvormen zijn namelijk groot, vooral wat betreft belastingen en aansprakelijkheid van de eigenaar of eigenaren.

Er moet inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting worden betaald over de winst in jouw bedrijf. En ook spelen BTW-regels ineens een rol. De belastingdienst zal eisen dat er een correcte administratie wordt bijgehouden. En als ondernemer moet je zelf jouw verzekeringen en pensioen regelen. Dat wordt niet meer automatisch door een werkgever gedaan.

Begin goed voorbereid met jouw eigen bedrijf!

Wij kunnen jou daarbij helpen. Ontdek tijdens een persoonlijk gesprek met ons wat je het beste kunt doen, wat je moet doen volgens de regels en ook wat je vooral niet moet doen.

Artikelen:

BTW aangifte starter

  • Persoonlijk en betrokken team
  • Wij werken met moderne software
  • Aantrekkelijk tarief
  • Wij denken met u mee

Neem geheel vrijblijvend contact op (0546) 572 036


    Bel mij terug